Thursday, July 20, 2006
Murtad Yang Tiada Abu Bakar r.a Menghadapinya
Pada hari Selasa 18 Julai 2006 yang lalu rombongan daripada pimpinan PAS negeri Johor yang diketuai oleh Dato' Dr Mahfodz Mohammad selaku Pesuruhjaya PAS Johor serta kepimpinan PAS negeri Johor yang lain telah mengadakan sidang akhbar dan laporan polis serta memorandum kepada Menteri Besar Johor dan Pengarah Jabatan Agama Johor sebagai membantah kumpulan Artikel 11 yang dijadual akan mengadakan satu forum di Hotel Selesa, Johor Bahru pada 22 Julai 2006. Sila ke http://dppnjohor.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut.
Kami tidak berhasrat untuk menerangkan lebih lanjut siapakah mereka di sebalik kumpulan ini kerana telah banyak artikel yang telah memperjelaskannya selain maklumat yang panjang untuk dirungkai bersama. Namun ada beberapa perkara dan maklumat yang ingin kami sampaikan di dalam blog ini berkenaan dengan kumpulan tersebut.
Secara mudahnya, apa yang dapat difahami daripada kumpulan ini ialah; MENUNTUT SUPAYA ADANYA UNDANG-UNDANG YANG SAH, YANG TERMAKTUB DI DALAM PERLEMBAGAAN NEGARA BAGI MENGIZINKAN BERLAKUNYA JENAYAH MURTAD !!! INI SANGAT MERBAHAYA KEPADA AQIDAH UMAT ISLAM DI MALAYSIA!
Mereka yang bersekongkol menganggotai kumpulan tentera syaitan ini pula adalah:
1. All Woman Action Society (AWAM)
2. Bar Council Malaysia
3. Catholic Lawyer Society
4. Interfaith Spiritual Fellowship
5. Malaysian Civil Liberties Society, Protem Committee (MCLS)
6. Malaysian Consultative Council of Budhism, Christianity, Hinduism & Sikhism (MCCBCHS)
7. National Human Right Society (HAKAM)
8. Pure Life Society
9. Sister In Islam (SIS)
10. Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
11. Vivekananda Youth Movement, Seremban
12. Woman's Aid Organisation (WAO)
13. Women's Development Collective (WDC)
Bersama-samalah kita berjihad menentang mereka yang memusuhi Allah.
Ketika Islam berada di zaman awal kebangkitannya kita telah melihat bagaimana terlalu senang dan mudahnya untuk orang bukan Islam menganut Islam serta meninggalkan agama sebelumnya dengan begitu sahaja. Tetapi di penghujung usia dunia ini keadaan sebaliknya pula berlaku. Apakah puncanya?
Keadilan yang ditonjolkan oleh Islam terutamanya di era Rasulullah s.a.w memerintah Madinah dan seterusnya diikuti oleh Khulafa' arRasyideen, telah menjadikan mereka yang pada mulanya sangsi dan prejudis terhadap Islam berubah kepada 'abid yang tawadhu' dan bersedia memperjuangkannya. Pelaksanaan syariat yang menyeluruh berlandaskan roh ubudiyyah yang mantap telah menyusup ke dalam diri mereka. Laluan para pedagang-pedagang Islam yang dikenali sebagai 'laluan sutera' yang meliputi selatan Yaman sehingga ke salah sebuah daerah di China telah menyebabkan hampir keseluruhan umat manusia di kawasan tersebut menganut Islam. Tidak lain, ini disebabkan oleh keadilan yang dipancarkan oleh pedagang-pedagang tadi yang ikhlas berjuang demi Islam tercinta.
Patuh pada ketetapan Allah, amanah, jujur, melaksanakan kebaikan terhadap mereka yang ditindas, tiada diskriminasi, tiada kezaliman, tiada pilih kasih dalam menjatuhkan hukuman adalah sebahagian daripada sifat keadilan Islam yang merangkumi seluruh aspek kehidupan dunia dan akhirat.
Hari ini di manakah roh uluhiyyah? Di manakah roh ubudiyyah? Di manakah ketetapan-ketetapan Allah Rabbul Jaleel sehingga ada yang menyalak dan bertempik mempertikaikan di manakah keadilan Islam yang sering dilaung-laungkan sedangkan apakah yang mengatur kehidupan kita hari ini baik secara fardiyyah, keluarga, masyarakat dan negara menjurus ke arah keadilan Islam itu?
Mereka yang menyalak dan bertempik itu mungkin tidak sedar bahawa kekusutan yang ada pada mereka adalah kerana mereka tidak dapat merasai di manakah keadilan Islam itu. Ditambah pula dengan mencangkan bahawa kitalah negara Islam terbaik, contoh dan model terhadap negara lain dengan tidak menzahirkan keadilan yang dituntut menambahkan lagi kekeliruan yang ada terhadap mereka yang konon-konon tidak berpuas hati dengan Islam. Bermuhasabahlah!
Berdoalah agar gerak kerja syaitan mereka akan dapat dipatahkan dengan pertolongan daripada Yang Maha Kuasa mengatur segala-galanya...
InsyaAllah kami akan susuli dan memberikan input kepada anda tentang apa yang akan berlaku pada 22 Julai 2006 nanti..KAMI BANGGA DENGAN INDAHNYA ISLAM KAMI!!!
 
posted by pemudaPASjb at 8:16 PM | Permalink | 0 comments
Wednesday, July 19, 2006
Berita Dari Harakahdaily.net
UMAT ISLAM DIGESA SEKAT KUMPULAN ARTIKEL 11
Wed Jul 19, 06 10:22:59 AM
Oleh Salman Hussin

JOHOR BAHRU, 19 Julai (Hrkh) - PAS Johor dan umat Islam di negeri ini mendesak Kerajaan Negeri menghalang cubaan Kumpulan Artikel 11 yang berhasrat untuk menganjurkan forum mengenai Kebebasan Hak (Human Rights) kerana tindakan mereka ini boleh menimbulkan keresahan di kalangan umat Islam selain mengancam keselamatan negara.
Justeru kerana itu PAS Johor serta umat Islam di negeri ini mendesak Kerajaan Negeri membatalkan forum yang dijangka akan diadakan di Hotel Selesa Johor Bahru pada 22 Julai ini, kata Pesuruhjaya PAS Johor, Dato’ Dr Mahfoods Muhamad, di sini, kelmarin.
Sebelum ini difahamkan Kumpulan Artikel 11 yang terdiri daripada 13 NGO ini telah cuba mengadakan forum yang sama di Pulau Pinang tetapi disebabkan bantahan yang hebat oleh umat Islam di negeri itu maka mereka terpaksa membatalkan forum ini atas arahan polis, katanya pada sidang media selepas membuat laporan di Balai Polis Central, dekat sini, semalam.
Katanya lagi, kalau di negeri yang diperintah oleh pemimpin bukan Islam forum yang menyentuh sensitiviti umat Islam ini boleh dibatalkan maka tidak ada sebab mengapa negeri yang diperintah oleh pemimpin Islam tindakan yang sama tidak boleh dilakukan.
"Kita memandang serius tindak tanduk kumpulan ini, walaupun forum ini diadakan atas nama hak asasi tetapi mereka sebenarnya lebih cenderung untuk mencampuri hal ehwal urusan agama Islam sedangkan mereka bukan golongan yang berotoriti untuk bercakap soal Islam, mereka langsung tiada hak untuk bercakap soal Islam apatah lagi bila membabitkan isu-isu sensitif yang boleh menyentuh sensitiviti umat Islam,"katanya.
Sebaliknya jelas Dato’ Mahfoods lagi, kumpulan ini sebenarnya adalah pelobi kepada gerakan penubuhan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) yang ditangguhkan penubuhannya oleh kerajaan tidak berapa lama dulu, hari ini mereka bergerak ke negeri-negeri bagi mendapatkan sokongan rakyat dalam usaha untuk merealisasikan penubuhan IFC ini dan seluruh umat Islam di negara ini mesti menentang usaha ini.
"Apa yang lebih menyedihkan kita, golongan yang hendak menghancurkan Islam ini turut dianggotai anak-anak pemimpin negara dan umat Islam sendiri.
"Kita sangat bimbang penglibatan individu yang mempunyai hubungan rapat dengan pemimpin negara ini akan lebih memudahkan usaha mereka untuk menghancurkan umat Islam
"Bantahan ini dibuat bukan kerana kita tidak menerima konsep kebabasan hak tetapi kita ingin mempertegaskan bahawa sebarang usaha untuk mengadakan program yang bertujuan menghina Islam dan Undang-Undang Syariah sama ada secara langsung atau tidak mestilah dihentikan kerana ianya bakal mengundang perbalahan dan pertikaian antara penganut-penganut agama sehingga memungkinkan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku,"jelasnya.
Dato’ Mahfoods juga mendesak, agar pihak-pihak terbabit seperti Menteri Besar Johor, Dato’ Abdul Ghani Othman, Polis DiRaja Malaysia (PDRM), Majlis Agama Islam Johor (MAIJ) dan juga pihak pengurusan hotel terbabit membatalkan forum ini.
Selain membuat laporan polis, Dato’ Mahfoods yang diiringi Timbalannya, Haji Dzulkifly Ahmad; Ketua Dewan Ulama, Ustaz Abdullah Husein; Ketua Dewan Pemuda PAS Johor, Khairul Faizi Ahmad Kamil serta beberapa pimpinan PAS Johor lainnya telah mengadakan pertemuan serta menyerahkan memorandum bantahan berhubung forum ini kepada Timbalan Mufti Johor, Dato’ Tahrir Shamsuddin, Pengarah Jabatan Agama Islam Johor (JAIJ), Dato’ Haji Mohd Zaini Osman, Ketua Setiausaha Sulit MB Johor, Lokman Abu Bakar serta Pengurus Besar Hotel Selesa Johor Bahru, Sy Hon.
Bagaimanapun usaha untuk menyerahkan memorandum ini kepada CEO Johor Corporations (Jcops), Tan Sri Mohd Ali Hashim, tidak dapat dilakukan kerana beliau tiada di pejabatnya. Jcops adalah anak syarikat Kerajaan Negeri yang memiliki Hotel Selesa tempat di mana forum ini dijangka akan diadakan pada Sabtu ini.
Sehubungan itu tegas Dato’ Mahfoods lagi, PAS Johor meminta PDRM melakukan siasatan terhadap forum yang hendak diadakan itu termasuk kumpulan artikel 11 yang terbabit dalam forum ini, selain meminta polis tidak mengeluarkan permit kepada penganjur forum ini. - mks.
(Dipetik daripada http://dppnjohor.blogspot.com/)
 
posted by pemudaPASjb at 3:21 PM | Permalink | 0 comments
Monday, July 17, 2006
Peringatan Allah Kepada Warga Johor Bahru

Mon Jul 10, 06 04:39:29 PM
Oleh Jebat

Gambar ini saya ambil secara kebetulan ketika berada di sekitar kawasan pembinaan jambatan "bengkok" di Johor Bahru.

Ini merupakan kuasa Allah, dan peringatan kepada hambanya yang mahu berfikir. Fenomena ini belum pernah berlaku di Negeri Johor, malah ini merupakan pertama kali kelihatan di langit Banda Raya Johor Bahru.

Puting beliung hampir-hampir terbentuk. Sekitar 30 minit. Saya yakin, ini adalah petanda awal atau amaran Allah kepada warga Johor Bahru yang hidup dalam kemewahan yang berlebih-lebihan serta bersosial.

Sekiranyanya puting beliung terjadi ketika itu, Banda Raya Johor Bahru akan lumpuh.
Malah saya sendiri menggigil merakamkan peristiwa itu di depan mata saya.

Tidak perlu saya ulas panjang lebar, cuma saksikanlah sendiri gambar yang dirakamkan.
"Bersama Memartabatkan Islam"

(Dipetik daripada harakahdaily.net)
 
posted by pemudaPASjb at 9:04 PM | Permalink | 0 comments